Så gøy at du vil bidra til å gjøre UT enda bedre. I denne artikkelen kan du lese mer om hvem som kvalifiserer til å bli bidragsyter, hvordan du søker og hva som kreves av deg og din organisasjon.
Hva innebærer det å være bidragsyter på UT?
Som bidragsyter kan du publisere og redigere eget innhold på UT; hytter, turforslag, ruter, turmål/steder, lister og føremeldinger. Lister og føremeldinger er kun tilgjengelig for DNT-foreninger og turlag.
Som bidragsyter er du også ansvarlig for vedlikehold av innholdet. Du og organisasjonen din må derfor ha en plan for oppdatering og kvalitetsikring av innholdet dere velger å publisere på UT.
Å bli bidragsyter er gratis.
Les mer om vilkår for bidragsytere i artikkel «Vilkår for bidragsytere».
Hvem kan søke om å bli bidragsytere på UT?
Alle med kjennskap til turer, hytter og steder i Norge som har noe nytt og verdifullt å tilføye UT kan i utgangspunktet søke om å bli bidragsyter på UT.
Typiske er dette foreninger eller organisasjoner som merker turstier. Kommuner og/eller interesseorganisasjoner med ansvar for synliggjøring av turmuligheter i nærområdene. Drivere av turisthytter og overnattingssteder åpne og tilgjengelige for alle — på fjellet, i skogen eller ved sjøen.
Bidragsytere kan også være bedrifter, idrettslag, turistinformasjon, speidergrupper, friluftsråd, desinasjonsselskaper eller enkeltpersoner med stor kunnskap om turer og steder i sitt område.
En bidragsyter skal ha god kjennskap og tilhørighet til området du skal publisere innhold i.
Hvordan søker du om å bli bidragsyter på UT?
For å bli bidragsyter på UT må du først søke via dette skjemaet: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gc3ISCaFNkCV4UbYkdG8ZtwXD2yKrwhHidWK8gWs9MJUMTJHRVI5WUNQNE9SNzI4S0FYSUFaOFlXNC4u
Det er en enkel søknad som gir oss innsikt i organisasjonen din og hva dere ønsker å bidra med av innhold på UT.
Søknader behandles fortløpende. Det kan ta opp til 4 uker før du får svar på søknaden din.
Se alle bidragsyterne til UT her: https://ut.no/bidragsytere
Ofte stilte spørsmål
1) Organisasjonen min er godkjent bidragsyter. Hvordan får jeg tilgang til UT-admin?
Se svar i denne artikkelen: https://hjelp.ut.no/hc/no/articles/14655792884882
2) Det har gått fire uker og jeg har fortsatt ikke fått svar. Hva gjør jeg?
Noen ganger er det travelt for UT-teamet, og behandlingstiden kan være lengre. Du kan sende en påminnelse til post@ut.no hvis det haster eller du synes det har tatt for lang tid.